Med drivkraften att ”reparera” människan, saker och jorden.

ÅTERBRUK – olika uppdrag jag genomfört med olika samarbetspartners.

Remake designprojekt

Under 2023 deltog elever från årskurs ett på Nicolaiskolan från Textildesignprogrammet i Helsingborg, i ett Remake designprojekt i samarbete med NSR och Repairit. Resultatet visades i form av planscher på Dunkers Kulturhuset samtidigt som Helena Öhlunds utställning Konsten att skapa hållbarhet

Eleverna fick åka med Helena till Återbruket hos NSR och hämta kläder som folk lämnat där de inte ville ha längre. Därefter fick eleverna fria händer att skapa fritt. De fick även stadkanterna som blir över när Ludvig Svensson producerar tyger i Borås. Det är de fransiga färgglada delarna de använt på olika plagg.

Målet med projektarbetet var att förnya funktion och användning av återvunna plagg, där syftet med projektet var att kommunicera hållbar utveckling av kläder.

Föredrag och presentation av förstudien om en Återbruksgalleria i HBG under H22

Återbruk
Föreläsning H22 Återbruksgalleria
Föreläsning H22 Återbruksgalleria

Föredrag för politiker i HBG samt Hbg Stad och NSR m fl. om resultatet av förstudien om det fanns intresse för en Återbruksgalleria i HBG. Moderator för föredraget var Sofia Rågenklint som höll denna tillsammans med mig. Staden fick i uppdrag av Lars Thunberg att gå vidare med idén.

Återbrukskonst som visades under H22 i Resursens Hus.

Återbrukskonst H22
Återbrukskonst Repairit

 Konst Återbruk

Konstprojekt som visades på Resursens HUS under  H22 i samarbete med NSR och HBG Stad. Jag hämtade saker på Återbruket hos NSR, saker som folk inte ville ha längre och gjorde 4 konstverk. Ville visa att det går att göra något och ta tillvara på mycket som vi bara tycker är skräp.